Herdruk: Floris de minstreel deel 5: Het complot van de edelen

Vanaf vorige week ligt de tweede druk van het vijfde deel van de serie Floris de minstreel in de winkels. ‘Het complot van de edelen” was een tijdje niet leverbaar, maar is gelukkig nu weer verkrijgbaar.

Voor de lezers van de serie die na deel vier niet verder konden lezen, lijkt me dat goed nieuws.

Zoals jullie weten is inmiddels ook deel 9, ‘De vijand uit het oosten’ verschenen. Aan het tiende en laatste deel van de serie wordt druk gewerkt. Dit boek krijgt waarschijnlijk als titel ‘De schat van de Tempeliers’ en zal DV volgend jaar verschijnen. Ik wil nu al wel verklappen dat dit deel dikker wordt dan alle voorgaande delen.

3 antwoorden op “Herdruk: Floris de minstreel deel 5: Het complot van de edelen”

  1. Hallo Thijs,
   Fijn dat je de serie Floris de minstreel leuk vindt.
   Zelf vind ik het ook jammer dat deel 10 het laatste deel is, maar het heeft verschillende redenen waarom ik stop.
   De belangrijkste is, dat op een gegeven moment de ideeën uitgeput zijn. Het is niet leuk om Floris weer naar een toernooi te sturen, of in contact te laten komen met andere schurken. Niemand zit erop te wachten dat een volgend deel heel erg lijkt op een boek dat al eerder is verschenen.
   Dat ik stop met de serie, heeft gelukkig ook een voordeel. Het is de bedoeling met een nieuwe serie te beginnen, die waarschijnlijk gaat spelen aan het begin van de Tachtigjarige Oorlog. In grote lijnen heb ik het begin van die serie al in mijn hoofd. De eerste zin wil ik al wel verklappen: ‘Opknopen moeten ze hem, die onruststoker.’ Probeer maar vast te raden wie daarmee bedoeld wordt.
   Voordat het zover is dat het eerste deel van deze nieuwe serie DV in de winkels ligt, komt dit najaar gelukkig eerst nog het laatste deel van Floris uit: ‘De schat van de Tempeliers.’ Een extra dik boek om de serie af te sluiten!

   Alvast veel leesplezier.

   Janwillem

   1. Oke bedankt voor de reactie.
    Leuk dat er weer een nieuwe serie komt die ga ik ook graag lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.