Game over!

Spanning – deel 4

Jeroen en zijn vriend Nico kunnen het niet laten om op de computer -stiekem- het spel Grand Theft Auto te spelen. In dat spel komt heel veel geweld voor: er worden overvallen gepleegd en er vallen doden. De vrienden voelen dat ze dit spel niet mogen spelen, maar ze hebben een harde les nodig voor ze zover zijn dat ze het laten.

Die les krijgen ze als er een overval op de supermarkt van Nico’s vader wordt gepleegd. Meteen na die overval raken Jeroen en Nico in handen van de boeven en beleven ze een bang avontuur, dat wel erg veel op het computerspel lijkt…

Klik op een omslag…

Janwillem heeft dit boekje geschreven om kinderen te waarschuwen voor gewelddadige computerspelletjes. Met verbazing constateerde hij hoeveel van dergelijke spelletjes er gemaakt en verkocht worden. De makers van die spellen doen er alles aan om hun spel zo “aantrekkelijk” mogelijk te maken. Uit ervaring weten ze dat er, om goede verkoopresultaten te boeken, extreem veel geweld in die splletjes moet voorkomen. Onvoorstelbaar dat dit soort spellen niet wordt verboden. Voor kinderen en volwassenen die ze spelen wordt geweld heel normaal, sterker nog, ze worden beloond met punten en hogere levels als ze maar genoeg mensen neerknallen of doodrijden.

Jeroen en Nico komen erachter dat geweld helemaal niet leuk is, als het je zelf overkomt. Hopelijk begrijpen de lezers de boodschap en laten ze geweldadige spelletjes voortaan links liggen. Gelukkig zijn er genoeg leuke, leerzame (computer)spellen waar geen geweld in voorkomt.

 

AVI
NUR 284
Brus 80-90

12 jaar en ouder

ISBN 90 5982 056 4

Illustrator: Dick van de Pol
Omslag: Dick van de Pol

Eerste druk 2006
Tweede druk 2006
Derde druk 2007