De jacht op de wreker

Teamdossier – deel 1

Remco en Marieke gaan voor het Christelijk Dagblad naar Den Haag, om een reportage te maken over een brand in een abortuskliniek.

Een geheimzinnige man, die zich ‘de Wreker’ noemt, laat de krant weten dat hij de brand heeft gesticht, en… dat er nog meer aanslagen zullen volgen.

Remco wil alles op alles zetten om de Wreker te ontmaskeren en doet daarvoor een beroep op de hulp van Marieke. Ze beseffen echter niet dat ze met een gevaarlijke tegenstander te doen hebben.

Samen met Remco’s zus en broer -de tweeling Christine en Christiaan- begint Het Team een onderzoek. Langzaam maar zeker vallen de stukjes van de puzzel in elkaar en weet Remco vrijwel zeker wie de Wreker is. Maar dan komt Het Team geweldig in de problemen. De Wreker laat zich niet zomaar ontmaskeren…

Klik op een omslag…

‘De jacht op de wreker’, het eerste deel uit de serie, is misschien wel gelijk het spannendste. De lezers maken kennis met een kerel die nergens voor terugdeinst om zijn doel te bereiken. Aan het slot van het boek wordt duidelijk, dat zijn motieven net zo slecht zijn als zijn daden.

Bewust heeft Janwillem ervoor gekozen dat er brand uitbrak in een abortuskliniek. Daardoor werd het voor hem mogelijk zijn mening over deze vorm van kindermoord duidelijk te maken. Want abortus is en blijft moord, hoe je het ook wendt of keert. Vaak krijgen moeders die abortus laten plegen na verloop van tijd wroeging. Het is goed dat er verenigingen zijn als de VBOK, die zwangere vrouwen en meisjes andere oplossingen aanreiken, waarbij het leven van weerloze, onschuldige kinderen niet al voor de geboorte wordt afgebroken.

 

12 jaar en ouder

ISBN 90 5551 146 3

Illustrator: Dick van de Pol
Omslag: Dick van de Pol

Eerste druk 1999
Tweede druk 2001

Derde druk 2011