Leesfontein

Op verzoek van uitgeverij Groen heeft Janwillem meegewerkt aan verschillende taalmethodes. Net als andere schrijvers heeft hij daarvoor korte verhalen geschreven.

Daarnaast heeft Janwillem verschillende boeken voor niveau-lezen geschreven.

Klik op een omslag…

 

 

Pablo’s strijd is aangeboden aan vertegenwoordigers van World Servants en aan Berend Talens, één van de deelnemers aan het bouwproject in Bolivia. Berend heeft Janwillem geholpen door het vertellen van verhalen over de bouw, het land Bolivia enzovoort. Op de foto’s zie je hoe het boekje werd aangeboden.

Uiteindelijk is het boekje niet in de serie Leesfontein verschenen, maar in de Regenboogserie. Tijdens het maken van de boeken voor deze serie werden de AVI-niveaus voor boeken sterk gewijzigd. Het was voor Uitgeverij Groen niet mogelijk de hele serie aan te passen volgens de nieuwe standaard. Omdat ze het jammer vonden als al het werk van auteurs, redacteuren, tekenaars en vormgevers voor niets was geweest, werd besloten de boeken onder de serienaam Regenboog alsnog uit te geven. Voor de leesmethode Leesfontein werd de auteurs gevraagd een nieuw boek te schrijven. Janwillem heeft daarvoor een nieuw boek geschreven: Zoektocht naar de gouden stad. Informatie over dit boek kun je elders op deze website vinden.