Bjorn’s nachtmerrie

MAF kinderen – deel 1

Bjorn is woedend en gefrustreerd als zijn vader besluit zijn droom te verwezenlijken: vliegtuigmonteur worden bij de MAF op het Indonesische eiland Papoea.
De MAF is een organisatie, die met behulp van kleine vliegtuigen ervoor zorgt, dat zendelingen en hulpverleners ook in afgelegen gebieden kunnen komen.

Papa’s droom is voor Bjorn een nachtmerrie. Veel liever blijft hij in Nederland, bij zijn eigen vrienden, in zijn eigen klas. De mailtjes die hij krijgt van Lynn, een meisje dat in Wamena op Papoea woont, maken het er niet beter op.Het komt zover, dat Bjorn besluit weg te lopen, zodat hij niet met zijn ouders, broertje en zusje meehoeft.
Dan merkt hij, dat hij eigenlijk veel te jong is om op eigen benen te staan en zijn ouders helemaal niet kan missen…

Klik op een omslag…

‘Bjorns nachtmerrie’, het eerste deel uit de serie MAF kinderen, heeft Janwillem geschreven omdat hij zich realiseerde hoe ingrijpend het voor een kind moet zijn naar zo’n ver land te emigreren. Bjorn laat niet alleen zijn vrienden en een groot deel van zijn familie achter, maar ook een heel stuk beschaving. In Wamena is het leven heel wat minder comfortabel dan in Nederland. Geen wonder dus dat de droom van zijn vader voor Bjorn een nachtmerrie lijkt.

AVI 8

Vanaf 10 jaar

ISBN 978-90-5952-110-0

Illustratratrice: Debora van Westen

Eerste druk 2008