De jutters van Schiermonnikoog

Korte verhalen voor kinderen – 1

De vader van Hans, Inge en Joanne bedenkt tijdens hun vakantie op Schiermonnikoog een plan. Terwijl de kinderen naar de knutselclub zijn, moet hij nog een aantal zaken regelen. De volgende dag trekken ze er met z’n allen op uit. We gaan naar het strand. We worden strandjutters, zegt vader.

Hans is de eerste die een ontdekking doet. Hij vindt een fles met daarin een briefje. Van de tekst begrijpen Joanne en Hans niets. Volgens Inge is het een flauwe grap. Toch zijn ze heel nieuwsgierig en proberen ze te ontdekken wat er met de tekst op het briefje bedoeld wordt…

Klik op een omslag…

Deze bundel is deel vier in de Klavertjevier-serie, eerder uitgegeven door Uitgeverij De Ramshoorn te Goes. Dit deel is een uitgave van Uitgeverij De Groot Goudriaan in Kampen in samenwerking met de christelijke bibliotheek Tolle Lege te Numansdorp.

Naar aanleiding van het thema van de christelijke kinderboekenmaand Ontdekt! – over geheimen in christelijke kinderboeken heeft de christelijke bibliotheek Tolle Lege een verhalenwedstrijd uitgeschreven. De verhalen van de winnaars worden samen met de verhalen van de vier bekende auteurs gebundeld in het vierde deel van de Klavertje vier serie.

In dit boek kun je verhalen lezen van Janwillem Blijdorp, Adri Burghout, Riny van der Mark en Ben de Raaf. Samen vormen zij in deze bundel een Klavertjevier van bekende auteurs. Hun bijdrage is aangevuld door jong talent.

Voor dit boek heeft Janwillem het titelverhaal geschreven. Het is geen superspannend verhaal geworden, maar zelf vindt hij het wel leuk. Tijdens een speurtocht naar een schat op Schiermonnikoog komen drie kinderen er achter wat werkelijk een schat is.

 

NUR 283/284

ISBN 978 90 6140 858 1

Gebonden, 128 pag.

Eerste druk 2007