Dubbele dreiging

Floris de minstreel – deel 4

Zoals de trouwe lezers van de serie weten, worden Floris en Dolf bij hun vertrek uit Zutphen nagekeken door een duistere figuur. Het blijkt een marskramer te zijn, die in de herberg heeft geluisterd naar Floris’ optreden. Hij heeft Floris herkend als Roelf, de weggelopen zoon van smid Roeland uit een versterkte hoeve boven Koevoorde. Omdat hij niet helemaal zeker is van zijn zaak, gaat hij op bezoek bij Maria, de vrouw van heer Rudolf, Floris’ leermeester. Zij belooft hem een beloning, als hij er voor zorgt dat de weggelopen horige Floris door zijn meester wordt gedwongen terug te gaan naar de hoeve.

Veerle, de dochter van heer Rudolf en Maria, én Floris’ vriendin, luistert dit gesprek af en besluit de jongens achterna te reizen. Al gauw blijkt dat niet alleen de reis vol gevaren is, maar dat er ook lieden zijn die koste wat het kost willen voorkomen dat de jongens de opdracht die ze van heer Rudolf hebben gekregen tot een goed einde brengen. Of het Floris, Dolf en Veerle lukt aan deze dubbele dreiging te ontkomen, kun je lezen in deel 4 van de serie Floris de minstreel.

Klik op een omslag…

In zijn verhalen bedenkt Janwillem altijd hoe een bepaald gebouw eruit ziet. In zijn boeken over Floris komen nogal vaak kastelen voor. Omdat hij dat leuk vond, heeft Janwillem zelf een kasteel gebouwd van Bambino. Bambino lijkt wel wat op Lego, maar is wat grover en minder gedetailleerd. Op de foto’s zie je dit kasteel, met een poortdeur met een klinket, links de stal voor de paarden en rechts achterin het belangrijkste gebouw van het slot, de donjon. Ook de slotkapel ontbreekt niet.

Uitgeverij Gebroeders Koster, Barneveld

Leeftijd: 12 jaar en ouder

ISBN: 9789055518265

Eerste druk 2015

Tweede druk 2018