Samen sterk

Groep 8 beleeft altijd wat – deel 4

Groep 8 is terug van schoolkamp. Wat hebben ze samen veel meegemaakt! Vooral de ontmoeting met Edo, een illegale asielzoeker uit Angola, heeft veel indruk gemaakt. ‘Is er een manier om Edo te helpen?’ vraagt Caspar als ze weer op school zijn. ‘Waarom maken we geen fietstocht door heel Nederland om geld voor hem op te halen?’ oppert Thijs. De hele klas is enthousiast over het idee en alle voorbereidingen worden in gang gezet.

Groep 8 zou groep 8 niet zijn als er onderweg niets bijzonders gebeurt. Tijdens de fietstocht blijkt dat het roepen van het motto ‘Samen sterk’ heel wat eenvoudiger is dan het ‘Samen sterk’ zijn…

Klik op een omslag…

Omdat het verhaal van Edo uit Eerlijk duurt het langst eigenlijk niet af was, heeft Janwillem dit vervolg geschreven. In dit laatste deel over groep 8 maken alle kinderen samen een fietstocht door alle provincies van Nederland. jaren geleden, toen hij een jaar of 17 was, fietste Janwillem zelf ook veel. In één vakantie van 3 weken heeft hij wel eens 1500 km gefietst. Het is voor hem dan ook niet moeilijk zich zo’n tocht voor te stellen.

Misschien is het voor jouw klas ook een idee om op een dergelijke manier geld bij elkaar te fietsen voor een goed doel?

 

10 jaar en ouder

Omslag illustratie: Hans Ellens

Uitgeverij De Banier

ISBN 9789033634611

Eerste druk 2013

Ook verkrijgbaar als e-Book via de website van Uitgeverij de Banier.