Wind in de zeilen

De Drie Avonturiers – deel 2

Dit deel brengt de vrienden Koos, Willem en Johan in Friesland, waar hen een zeilkamp wacht. Op weg naar het kamp beleven ze, al fietsend, het nodige om nooit te vergeten en bij aankomst zit de stemming er al goed in. De rest van de deelnemers doet niet voor hen onder, dat belooft dus veel plezier en… zeilen maar!

Er blijkt echter meer te doen voor de avonturiers, want Friesland ligt ver van de randstad en waarom zou je, als ondernemer, veel betalen om je giftige afvalstoffen kwijt te raken? De drie vrienden komen op het spoor van duistere lieden, die het milieuzaken niet zo nauw nemen. Hen wacht een angstig avontuur dat niet voor alle partijen even goed afloopt.

Klik op een omslag…

Dit tweede deel in de serie De drie avonturiers is eigenlijk Janwillems eerste boek. Rond 1990 begon hij het te schrijven. In dit boek zijn veel van zijn eigen zeilkamp ervaringen terug te vinden. Pas nadat hij dit verhaal af had, bedacht hij dat de drie vrienden veel meer avonturen hadden beleefd en begon hij met het schrijven van Kampeerders in de knel.

 

AVI 10
Nugi
Brus 80-90

12 jaar en ouder

ISBN 90 336 1400 6

Illustrator: Hans Ellens

Eerste druk 1994
Tweede druk 2003
Derde druk 2008