Bas en Charlotte

Klik op een omslag…

Nadat hij de serie ‘GROEP ACHT HEEFT ALTIJD WAT’ had afgerond, kreeg Janwillem van Uitgeverij de Banier het verzoek of hij eens wilde nadenken over een nieuwe serie, met heel veel plaatjes erin. In het boekenvak wordt dit een Graphic Novel genoemd. Bekende series in dit genre zijn: ‘Het leven van een loser’ en ‘Het dagboek van een muts.’

Het was de bedoeling dat Janwillem de tekst zou verzinnen en de plotjes voor de tekeningen, en dat de jonge illustrator Daan van Oostenbrugge (bekend van o.a. zijn werk in Terdege) de tekeningen zou verzorgen.

Daan van Oostenbrugge

Voordat hij “Ja,” zei, heeft Janwillem zich wel even achter de oren gekrabd. Dergelijke boeken zijn best geestig en hij vroeg zich af of hij voldoende grapjes zou kunnen bedenken, waar Daan dan weer leuke tekeningen van zou kunnen maken. Daarnaast wilde hij niet dat de serie alleen maar grappig zou zijn. Al met al een behoorlijk ingewikkelde klus!

Inmiddels kunnen jullie zelf beoordelen hoe Janwillem en Daan het eraf hebben gebracht. Janwillem is in ieder geval tevreden over het resultaat. Hij is benieuwd wat jullie ervan vinden!