Lotgenoten

Problemen – deel 7

Amber, een meisje dat twee jaar eerder haar moeder heeft verloren, krijgt van haar vader te horen dat hij gaat trouwen met een weduwe, de moeder van Frank, één van de vervelendste jongens die bij haar op het Calvijncollege zit.

Klik op een omslag…

Het komt steeds vaker voor dat kinderen een nieuwe vader of moeder krijgen. Soms doordat hun eigen vader of moeder is overleden, maar ook doordat hun eigen ouders zijn gescheiden en hertrouwen.

In dit boek heeft Janwillem bewust niet voor de laatste mogelijkheid gekozen, om het verhaal niet te ingewikkeld te maken. Kinderen van gescheiden ouders moeten vaak kiezen of ze bij hun vader of moeder willen wonen. Als beide ouders van Amber of Frank nog hadden geleefd, hadden de kinderen misschien ergens anders kunnen gaan wonen en was het probleem heel anders geweest.

Veel kinderen hebben er moeite mee een stiefvader of -moeder te krijgen. Niemand kan immers de plaats innemen van hun eigen vader of moeder. Ook zijn de regels van de nieuwe ouder vaak anders dan ze gewend zijn. Vooral jongeren in de puberteit, die net bezig zijn zichzelf te ontdekken, hebben het daar moeilijk mee.

Amber en Frank vinden het al bij voorbaat niks, dan hun vader en moeder met elkaar gaan trouwen. Ze dulden geen indringers op de plaats van hun overleden ouder. In dit boek kun je lezen, hoe het uiteindelijk allemaal kan uitpakken.

 

NUR 284/285
Brus

Vanaf 12 jaar

ISBN 978-90-5952-1445

Omslag: Menno van Huijksloot

Eerste druk 2010