Kampeerders in de knel

De Drie Avonturiers – deel 1

Op uiterst boeiende en verantwoorde wijze beschrijft de auteur hoe drie trouwe vrienden, tijdens een sportieve fietsvakantie, geconfronteerd worden met een reeks criminele activiteiten die zij – met gevaar voor eigen leven – helpen ontmaskeren.

Het begint met “simpele” fietsendiefstallen en eindigt met veel ernstiger vergrijpen, die hun ontknoping krijgen in de Zuidlimburgse grotten, waarbij ze een meisje kunnen redden uit de handen van een bende misdadigers.

Klik op een omslag…

Kampeerders in de knel is het eerste boek van Janwillem Blijdorp dat is uitgegeven. In 1991 begon hij met schrijven, in 1993 verscheen dit boek. Basis voor dit boek was een fietsvakantie, die Janwillem samen met zijn vrienden Wim Wilts (de maker van deze website) en Wiechert Eschbach, eind jaren zeventig heeft gehouden. Zo zijn bijvoorbeeld de drie lekke banden, aan het begin van het boek, echt gebeurd. Ook de campings, waarop de vrienden gekampeerd hebben, bestaan echt. Tijdens die fietsvakantie hebben Wim, Wiechert en Janwillem geen avonturen beleefd, maar wel ontzettend veel plezier gehad.

 

Dit boek is het eerste deel van een spannende serie, die jongens en meisjes vanaf 12 jaar met veel plezier zullen lezen.

AVI 10
Nugi 222
Brus 70-80

12 jaar en ouder

ISBN 90 336 1376 X

Illustrator: Hans Ellens

Eerste druk 1993
Tweede druk 2005
Derde druk 2008