Operatie olievlek

MAF kinderen – deel 4

Tijdens de kerstvakantie komen John, Dave, Nicole en Kirsten, de oudere broers en zussen van Lynn naar Wamena. Samen met hun zusje en de familie Van den Akker maken ze er een gezellige vakantie van. De vaders van de kinderen maken zich intussen zorgen. De brandstof van de Cessna 206, een klein vliegtuig dat een groot deel van de vluchten van de MAF naar de dorpen in de binnenlanden verzorgt, wordt steeds duurder. Ook de onderdelen van deze verouderde toestellen beginnen schaars te worden. Eigenlijk moeten deze toestellen worden vervangen door Kodiaks, grotere toestellen, die toch maar een korte landingsbaan nodig hebben. Maar deze toestellen kosten bijna een miljoen euro…

Bjorn komt op het idee, samen met zijn vroegere klasgenoten uit Hoofddorp, een sponsoractie te gaan voeren: Operatie olievlek. Hoe belangrijk het is dat de nieuwe toestellen er komen, merken Lynn en Bjorn als ze samen met Lynns vader terugvliegen vanuit Sentani naar Wamena…

Klik op een omslag…

Het verhaal over de verouderde Cessna’s is helaas maar al te waar. het wordt voor de MAF steeds moeilijker om deze toestellen in de lucht te houden. Gelukkig hebben ze inmiddels al een paar Kodiaks kunnen kopen. Dit allemaal dankzij giften van mensen uit alle delen van de wereld die het werk van de MAF een warm hart toedragen.

Omdat ook Uitgeverij Mes en Janwillem het belangrijk vinden dat het werk van de MAF door kan gaan, wordt per verkocht boek euro 1,– overgemaakt naar de MAF voor de aanschaf van een nieuwe Kodiak.

Het zou leuk zijn als jullie zelf, net als Bjorn en zijn vroegere klasgenoten, ook eens een sponsoractie beginnen voor de MAF. Hoe je dat bijvoorbeeld kunt doen, is te lezen in Operatie olievlek.

Als jullie laten weten wat jullie gedaan hebben en wat de actie heeft opgebracht, wordt dat op deze site vermeld. DOEN!!!.

 

AVI M7

Vanaf 10 jaar

ISBN 9789059521537

Illustratries: Debora van Westen

Eerste druk 2011