Als opgejaagd wild

Vlinderserie – deel 3

Koen van den Heuvel, de broer van Marjolein uit Spelen met vuur ontmoet tijdens een vakantie in Zwitserland Judith van Ravenswaay. Al gauw wordt het hem duidelijk dat het meisje een vreselijk geheim met zich meedraagt, waarover ze angstvallig blijft zwijgen. Pas nadat Koen en Judith samen het nodige hebben mee gemaakt neemt ze hem in vertrouwen. Ondertussen stapelen de problemen zich op.

Judith gaat door een diep dal en weigert de vriendschap die Koen haar aanbiedt. Ook haar vertrouwen in God heeft een gevoelige knauw gekregen. Ze voelt zich net een weerloos, opgejaagd stuk wild.
Er moet dan ook heel wat gebeuren voordat Judith beseft dat er een Gids is, die ook haar leven in goede banen wil en kan leiden.

Klik op een omslag…

‘Als opgejaagd wild’ is de derde roman van Janwillem Blijdorp. In dit boek probeert hij duidelijk te maken wat de gevolgen kunnen zijn van drankmisbruik, sexuele begeerten en hebzucht. De gevolgen van één onbezonnen daad, kunnen het leven van mensen drastisch veranderen en hun blijven achtervolgen. Vaak is het daardoor voor de slachtoffers heel moeilijk een relatie met iemand aan te gaan. Ze zijn het vertrouwen in hun medemens vaak helemaal kwijt en alleen na veel moeite, therapie en gebed komt er (niet eens altijd) verbetering in de situatie.

Bij het lezen van deze roman wordt het duidelijk, dat Janwillem op het moment dat hij dit boek schreef, voornamelijk spannende jeugdboeken maakte. Net als in zijn andere romans heeft hij geprobeerd niet alleen een liefdesroman te schrijven, maar ook een spannend verhaal. Janwillem houdt er niet van een boek te schrijven over liefde en relatieproblemen met aan het slot al dan niet een happy end. In de boekhandel waar hij werkt krijgt hij al genoeg van dergelijke boeken door handen.Uiteindelijk hoopt hij nog een spannende thriller voor volwassenen te schrijven.

‘Als opgejaagd wild’ is twee keer herdrukt.

Eerder verschenen de romans ‘Vlucht in veilige handen’ en ‘Spelen met vuur’.
‘Als opgejaagd wild’ is een vervolg op deze verhalen, maar kan ook goed apart gelezen worden.

 

Het boek is een roman voor (jonge) volwassenen.

ISBN 90 336 2573 3

Omslagillustratie: Hans Ellens
Omslag: Wim Smalen

Eerste druk 1997
Tweede druk 2003
Derde druk 2005

Ook verkrijgbaar als e-Book via de website van Uitgeverij de Banier.