Glinsteringen

Glinsteringen – Hoopvolle verhalen

Vijftien auteurs stelden deze vrolijke en ook ontroerende verhalenbundel voor u samen. De auteurs schreven elk hun eigen verhaal, en dat levert een boeiend palet aan proza op. Lezen is op reis gaan: elke keer weer een nieuwe horizon in de verte. Met veel troostvolle, verdrietige, confronterende en ontroerende thema’s.

De bundel verschijnt ter gelegenheid van het zilveren jubileum van de auteursvereniging Schrijvender/wijs. Zo is ook het thema zilver in de bundel verwerkt, en komt de lezer zo her en der een glimmertje zilver tegen. Janwillem Blijdorp schreef daarin het verhaal De zilveren beker.

Klik op een omslag…

Het verhaal ‘De zilveren beker’ heeft Janwillem speciaal voor deze bundel geschreven. Het speelt zich af in Egypte en is een raamvertelling. Janwillem heeft geprobeerd het verhaal dat de Egyptenaar vertelt, te schrijven in de Oosterse traditie van de ‘Verhalen van Duizend-en-één-nacht.’ Daardoor is de uiteindelijke ontknoping des te verrassender. Janwillem is er trots op dat zijn verhaal in deze jubileumbundel van Schrijvenderwijs is opgenomen. Hij is al jaren lid van deze christelijke schrijversvereniging.

 

Medewerking aan de bundel verleenden:
Ina van der Beek, Janwillem Blijdorp, Nettie Dees, Lijda Hammenga, Gerbrand Fenijn, Frans van Houwelingen, Gerrit Kraa, Eeuwoud Koolmees, Guurtje Leguijt, Hans Mouthaan, Cees Pols, Gerry Velema, Joke Verweerd, Rob Visser en Hans Werkman.

Verhalen voor volwassenen.

ISBN 9789023992203

Eerste druk 2007