Omslag Floris deel 7: De koelbloedige moordenaars

Zojuist heb ik het omslag binnengekregen van “De koelbloedige moordenaars”.

Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik vind dat het er fantastisch uitziet!

Janwillem

11 antwoorden op “Omslag Floris deel 7: De koelbloedige moordenaars”

 1. Hoi Janwillem ,

  Vandaag deel 1, De zoon van de smid, gelezen. Doet een beetje aan de serie van De grijze jager denken, maar heeft meer diepgang. Dus ik denk dat het me zeker lukt om komende vakantieweek de rest van de serie te lezen. Leuk dat het begint in Drenthe, waar meer zangers en speellieden vandaan komen 😉

  Moi, Wim

  1. Hoi Wim,

   Leuk dat de hele serie Floris de minstreel hebt meegenomen. Zelf vind ik dit de beste serie die ik tot nu toe heb geschreven en als mijn webmaster moet je die eigenlijk gelezen hebben. Al vind ik het wel moedig van je dat je dit in één week wilt doen.
   Dat Floris Drentse wortels heeft, is wat mij betreft niet meer dan logisch, al is het voor hem te hopen dat hij meer succes heeft dan bepaalde tekstschrijvers uit het Drentse dorp Noordscheschut.

   Groet aan iedereen, ook van Carola,

   Janwillem

 2. Hoi Janwillem,

  Vandaag – passend voor de zondag – deel 2 “Broeders zonder geweten” gelezen van de serie “Floris de minstreel”. Heldere beschrijving van het leven in een klooster tijdens de 13e eeuw.
  Duidelijk wordt dat monniken ook maar gewone mensen zijn, met al hun zonden en gebreken. Maakt me nieuwsgierig naar het vervolg!

  Moi, Wim

  1. Hoi Wim,

   Zoals je misschien wel gemerkt hebt, is Broeders zonder geweten licht geïnspireerd door De naam van de roos van Umberto Eco.
   Het grappige is dat in een recensie van het overkoepelende orgaan van de bibliotheken vermeld werd dat het boek qua sfeer aan De naam van de roos deed denken. Er zijn slechtere boeken waarmee je kunt worden vergeleken.

   Veel plezier met het lezen van de overige delen. O ja, vergeet niet te genieten van je gezelschap en de mooie omgeving waar je vakantie houdt.

   Janwillem

 3. Hoi Janwillem,

  Deel 3, “Strijd met gesloten vizier” van de serie “Floris de minstreel” is al het derde boek dat ik binnen twee dagen heb gelezen. Nu ook met een stukje interessante middeleeuwse politiek. Je voelt het jaartal 1296 aankomen, dus morgen verder met het vierde deel…

  Moi, Wim

  1. Hoi Wim,

   Omdat ik niet wil sjoemelen met de jaartallen, kan ik Floris de Vijfde onmogelijk al laten vermoorden. Gelukkig hadden hij en hertog Jan van Brabant genoeg vijanden en dus ook veel conflicten. Ik probeer in deze serie de werkelijkheid en fictie zo te verweven, dat de verhalen echt gebeurd zouden kunnen zijn.
   Ik weet trouwens dat je vlug kunt lezen, maar twee delen van Floris op één dag … Hopelijk is dat niet teveel van het goede!

   Op naar deel vier!

   Janwillem

 4. Hoi Janwillem,

  Vandaag deel 4 “Dubbele dreiging” van de serie “Floris de minstreel” gelezen. Dubbel zo spannend en dubbel zo romantisch. Dat laatste vind ik wat minder geslaagd en overtuigend, maar het geeft wel weer een nieuwe dimensie aan het verhaal.
  Het lijkt even of de serie met dit ‘happy end’ eindigt, maar gelukkig komt er nog een vervolg…
  En daar ben ik weer erg benieuwd naar!

  Moi, Wim

  1. Hallo alweer,

   Sommige verhalen schrijven zichzelf en dat geldt zeker voor de serie Floris de minstreel. Veerle moet Dolf en Floris wel achterna reizen, om te voorkomen dat haar vriend gigantisch in de problemen komt. Dat er daardoor, als ze samen verder trekken, romantiek in de lucht komt te hangen, is onvermijdelijk. Jij bent trouwens niet de enige die dit minder geslaagd vindt, ook Dolf zit er niet echt op te wachten. Meer wil ik er hier niet over zeggen, want er zijn lezers die minder snel lezen dan jij en deel vier nog niet gehad hebben …

   Groet,

   Janwillem

 5. Hoi Janwillem,

  In deel 6 van “Floris de Minstreel” met de titel “Oog in oog met de dood” wordt de wereld weer een stukje groter…Met de zee en zelfs Engeland daarbij!
  Fijn dat er ook voor Dolf een ‘happy end’ in zicht komt. ‘Bloody Henry’ houdt er een bijzondere combinatie van normen en waarden op na, maar dat zorgt er wel voor dat er nog een vervolg mogelijk is.
  Iets om naar uit te kijken dus, zij het pas na deze vakantie. In dit deel kwam ik pas de eerste echte taalfout tegen uit de serie (blz. 354 halverwege). Dus ik vrees dat er nog eens een herdruk zal moeten komen 😉

  Moi, Wim

  1. Hoi Wim,

   Ik vind het erg moedig van je dat je alle zes de delen van Floris achter elkaar hebt uitgelezen. Hopelijk heb je nog wat tijd over in je vakantie om daarvan uit te rusten. Als je er nog niet genoeg van hebt, heb ik goed nieuws voor je. Deel zeven verschijnt binnenkort en de eerste hoofdstukken van deel 8 staan inmiddels ook op papier.
   Voorlopig zijn alleen de delen 2, 3 en 4 in herdruk, van deel zes zijn er op dit moment nog genoeg exemplaren leverbaar. Die herdruk zal dus nog even op zich laten wachten.
   We spreken elkaar binnenkort wel weer!

   Groet aan je reisgezelschap,

   Janwillem

 6. hallo
  mooie voorkant (bij alle delen zo).
  wat is de titel van deel 9?
  groetjes Johannes Spiker
  ps: de serie floris de minstreel, wordt geschreven door de beste scrijver van nederland!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.