Werk in uitvoering

Hallo allemaal,

De laatste maanden heeft Janwillem niet stilgezeten.

Het manuscript van het eerste deel van de nieuwe serie over de Tachtigjarige Oorlog, “Opstand in de Lage Landen,”  is klaar en opgestuurd naar de uitgever.

Het is de bedoeling dat deel 1: “Alleen maar verliezers” dit najaar gaat verschijnen.

Ook de ruwe versie van het vierde boek over de tweeling Joël en Jael is klaar.

Daan kan dus weer van die leuke, grappige tekeningen gaan maken!

In dit boek komt meester Kapitein op het idee dat het toch wel handig zou zijn als de kinderen in groep 8 zouden weten wat ze later willen worden.  Of dit gaat lukken, is vanaf dit najaar te lezen in  “Joël en Jael aan het werk”.

Momenteel is Janwillem bezig met het vijfde deel in de serie “De jonge rangers.” Dit deel, “Noodkreet uit het regenwoud” speelt zich niet af in Botswana of een ander Afrikaans land, maar in Brazilië.

Hoe Amy, Hu en Eto daar verzeild raken en wat voor avonturen ze weer gaan beleven, blijft nog even een verrassing.

Het is de bedoeling dat ook dit boek dit najaar verschijnt.

Nog even geduld dus, maar alvast veel leesplezier gewenst.

 

2 antwoorden op “Werk in uitvoering”

 1. Wat leuk zeg. Ik ben heel erg benieuwd naar het deel over de 80 jarige oorlog. Kunt u al een klein tipje van de sluier oplichten? Wie de hoofdpersonen zijn?

  Leuk een nieuw deel over Joël en Jael.

  1. Hallo Elise,

   Dank voor je bericht.
   Hieronder vind je al wat nieuws over de hele serie en het eerste deel van de serie: Opstand in de Lage Landen. Het is de bedoeling dat dit boek dit najaar gaat verschijnen.

   Het jaar 1568 wordt over het algemeen beschouwd als het begin van de periode die wij nu kennen als de Tachtigjarige Oorlog. Deze oorlog begon als een Opstand in de Lage Landen. Een groep belangrijke edelen, onder aanvoering van Willem van Oranje, kwam in verzet tegen koning Filips de Tweede van Spanje, die het ook in de Lage Landen voor het zeggen had.
   Zij konden en wilden de zware belastingen en het harde, wrede beleid ten opzichte van de aanhangers van de Nije Leer, niet goedkeuren. Willem van Oranje en een aantal andere edelen brachten legers op de been om de strijd met de Spanjaarden aan te binden.
   Onder aanvoering van de hertog Van Alva, die door de koning van Spanje was aangesteld als Landvoogd, werd de opstand bloedig neergeslagen.
   Maar met zijn schrikbewind groeide ook het verzet …

   Alleen maar verliezers
   Gerlof leidt een rustig leven in het Groningse plaatsje Zuidbroek. Zijn grootste zorg is dat hij niet mag trouwen met Margien, de dochter van één van de boeren uit het dorp.
   Met de komst van een vreemdeling in de taveerne van zijn vader Fokko, verandert Gerlofs leven voorgoed. De geruchten blijken maar al te waar te zijn, dat een leger van Prins Willem van Oranje, onder leiding van zijn broer graaf Lodewijk van Nassau, op het punt staat de Ommelanden binnen te vallen. Hun doel is het veroveren van de stad Groningen op de Spanjaarden.
   Als de strijd ontbrandt tussen de Spaansgezinde legers van de hertog Van Alva en de opstandelingen, blijkt al gauw dat een oorlog alleen maar verliezers kent.
   Toch is er voor Gerlof in deze donkere tijd één lichtpuntje …

   Ook de tekst van het vierde deel in de serie Joël en Jael is af. Daan van Oostenbrugge is al begonnen met de tekeningen.
   In dit deel krijgen de tweeling en hun klasgenoten voorlichting over allerlei verschillende beroepen.
   De vermoedelijke titel van dit deel is: Joel en Jaël op beroepenjacht.
   Net als de andere boeken verschijnt dit boek dit najaar.

   Het derde boek dat dit najaar DV gaat verschijnen is: Noodkreet uit het regenwoud. In dit vijfde deel uit de serie de Jonge Rangers gaan Amy, Eto en Hu naar Brazilië! Hoe ze daar terechtkomen en wat ze allemaal beleven, blijft nog even een verrassing. Ook dit manuscript is af.

   Momenteel ben ik bezig me in te lezen voor het tweede deel in de serie: Alleen maar verliezers. In dit boek spelen de Watergeuzen een belangrijke rol.
   Het grappige is, dat mijn moeder, die van haar eigen naam Janny de Geus heette, volgens een familielid die dit heeft onderzocht, afstamde van de Watergeuzen die in 1572 Den Briel hebben ingenomen.

   Al met al is er dus genoeg om naar uit te kijken.

   Hartelijke groet en veel leesplezier,

   Janwillem Blijdorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.