Oog in oog met de dood

Floris – deel 6

Na hun avonturen in Brabant hopen Floris, Veerle, Dolf en heer Rudolf dat hun leven in rustiger vaarwater komt, maar niets blijkt minder waar te zijn. Na een gezellig bezoek aan de bossen van Het Sticht, trekken ze verder naar het westen. Heer Rudolf wil de drie anderen de zee laten zien. In Leijden worden ze geconfronteerd met een vreselijke gebeurtenis, die alles te maken heeft met ontmoetingen uit het recente verleden. Daarbij komt één van hen oog in oog te staan met de dood. Nog maar nauwelijks bekomen van dit avontuur, raken ze opnieuw in de problemen als zelfs de natuur zich tegen hen dreigt te keren…

Dan is daar opeens Hillegonda…

10 antwoorden op “Oog in oog met de dood”

 1. Beste meneer Blijdorp,

  Ik kijk weer erg uit naar het nieuwe deel over Floris de minstreel. Hoe is het om alle research te doen. Dat lijkt me veel werk maar ook interessant. Hoe gaat u daar mee verder.

  Hoeveel delen komen er van die serie?

  Groetjes Elise

  P.s. de voorkant ziet er weer erg mooi uit

  1. Hallo Elise,

   Leuk dat je weer uitkijkt naar deel 6 van de serie Floris de minstreel. Eerlijk gezegd doe ik dat zelf ook. Het is altijd weer leuk een nieuw boek in handen te hebben, ook al ken ik het natuurlijk al. Ik denk dat het in de loop van deze maand zal verschijnen.

   Voor de serie over Floris moet ik inderdaad een heleboel uitzoeken, maar dat vind ik juist leuk. Vroeger op school was geschiedenis mijn lievelingsvak. Momenteel ben ik alweer bezig dingen uit te zoeken voor het zevende deel van de serie. Hoeveel delen er in het totaal komen, weet ik echt nog niet.

   In ieder geval wens ik je veel leesplezier. Zodra Oog in oog met de dood uit is, staat dit op de side.

 2. Deze serie is echt prachtig? Komen er na dit nieuwste boek nog meer delen? Ik hoop het echt!

  1. Het is inderdaad de bedoeling dat er DV nog meer delen komen. Ik ben net begonnen met het zevende deel, met als werktitel: “De dolende ridder.” Zoals je begrijpt, duurt het nog tot najaar 2018 voor dit boek in de winkel ligt.

 3. Het zijn echt fantastische boeken! Ik heb er veel zin in om deel 6 te lezen, en op deel 7 kan ik nu ook al niet meer wachten!
  Echt een topserie!

  1. Dank je voor het compliment!
   Ik moet er wel een beetje van blozen!
   Op deel 7 moet je helaas nog een jaartje wachten, want dat verhaal zit voor het grootste gedeelte alleen nog maar in mijn hoofd.

   Veel leesplezier met deel 6.

 4. Ik vind deze serie de mooiste serie die ik ooit gelezen hebt.
  Elk boek heb ik al wel 4/5x gelezen. ik heb het hele jaar al uit gekeken naar deel 6 en nu ook naar deel 7. De voorkant ziet er ook deze keer weer mooi uit!!!

  Veel succes met het schrijven van deel 7!

 5. Hartelijk dank voor je lovende woorden. Zelf vind ik het een beetje moeilijk te zeggen wat ik de beste serie vind. De drie avonturiers en Teamdossier vind ik ook goed gelukt, maar die zijn heel anders dan de serie over Floris.
  Wel kan ik je vertellen dat ik de serie met heel veel plezier schrijf en dat ik er zelf ook nog het nodige van leer! Geschiedenis was op school mijn lievelingsvak en ik vind het leuk in het verleden te graven. In deel 7 doe ik dat in de geschiedenis van het oude Engeland.
  Veel leesplezier met deel 6!

 6. Deze serie is zo ontzettend leuk! Ik kan niet wachten tot het nieuwe deel te koop is.
  Ik moet een boekverslag maken met een boek vanaf 14 jaar.
  Mijn vraag is dan ook, is dit boek vanaf 14 jaar?

  1. Hallo Julietta,

   Fijn dat je de serie zo leuk vindt.
   In de boekwinkel waar ik werk, staan de boeken in de kast van 13 tot 15 jaar.
   De serie is bedoeld voor kinderen die al van de basisschool af zijn, maar er zijn ook jongere kinderen die de boeken lezen. Ik denk dat je het beste met je leraar of lerares kunt overleggen of het goed is dat je dit boek leest. Zeg er maar bij dat ik ook lezers heb die de zeventig al gepasseerd zijn. Laat je me even horen of het mag?

   Veel leesplezier.

   Janwillem Blijdorp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.