Een nieuw jaar

Hallo allemaal,

Allereerst allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Wat zal 2019 ons allemaal brengen? Er is er maar Eén Die dit weet en we mogen ons veilig weten in Zijn Vaderhanden.

Een nieuw jaar begint vaak met plannen maken. Zo hoop ik bijvoorbeeld het achtste deel van “Floris de minstreel” af te ronden. Als werktitel had dit boek: “De dolende ridder”, maar nu ik ruim tweehonderd bladzijden heb geschreven, denk ik niet dat deze titel helemaal bij het boek past. Ik wil niet teveel verklappen, maar ik kan alvast vertellen dat het vooral om Dolf draait. Misschien komt zijn naam straks ook voor in de titel … Zodra ik met dit boek klaar ben, laat ik het jullie weten.

Binnenkort neem ik contact op met mijn redactrice bij Uitgeverij de Banier, om te brainstormen over een nieuwe serie, in plaats van “Bas en Charlotte”. Ik heb al wel een paar ideeën, maar wil die eerst met haar en met Daan van Oostenbrugge overleggen, voordat ik aan het eerste deel begin.

Verder hoop ik ook het tweede deel in de serie “De jonge rangers” te schrijven. “De prooi van de jager” is genomineerd voor de Eigenwijsprijs en het zou natuurlijk heel leuk zijn als ik die dit jaar zal winnen. In februari horen jullie hoe je mij daarbij kunt helpen.
Het verhaal voor het tweede deel uit deze serie zit al in mijn hoofd, maar omdat ik druk bezig ben met “Floris” deel 8, zal het nog wel even duren voordat ik dat ga schrijven. Het is de bedoeling dat allebei deze boeken dit najaar in de winkel liggen.

Voorlopig denk ik dat de papieren uitgave van de verhalenbundel “Bijzondere ontdekkingen” in de serie “Teamdossier” er niet komt. Ik heb al een aantal boeken in PDF verzonden, maar er zijn nog maar weinig echte boeken besteld. Dat kan overigens nog steeds. Hoe je dat kunt doen, lees je in één van mijn eerder berichten.

In ieder geval wens ik jullie ook voor 2019 veel leesplezier!

Janwillem

 

2 antwoorden op “Een nieuw jaar”

 1. Goedendag, met veel plezier ben ik voor de 3e of 4de keer ‘Floris de minstreel’ aan het lezen. Komen er nog nieuwe delen van deze serie. Na deel 10 niets meer gehoord helaas.

  1. Hallo Ab,

   Zoals je achterin deel 10, De schat van de Tempeliers, kunt lezen, is dit het laatste deel van de serie.
   Ik ben met de serie Floris de minstreel gestopt, omdat ik anders in herhalingen zou vallen.
   In plaats van deze serie ben ik vorig jaar begonnen met een nieuwe serie, die speelt tijdens de Tachtigjarige Oorlog.
   De serie heet: Opstand in de Lage Landen en gaat over een jongen en meisje van een jaar of veertien, die in deel 1: Alleen maar verliezers, tot de ontdekking komen dat oorlog iets afschuwelijks is. Het is de bedoeling dat dit najaar deel 2 uitkomt: Goud voor de prins. De boeken zijn net zo dik als de delen van de serie Floris de minstreel.

   Hartelijke groet,
   Janwillem Blijdorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.