Bas en Charlotte deel 5

Vorige week ben ik begonnen met het schrijven van het vijfde (en waarschijnlijk laatste) deel in de serie Bas en Charlotte. Zoals de vaste lezers van deze serie weten, gaan ze in  de zomervakantie met hun hele klas naar Roemenië om daar een oud schoolgebouw op te knappen.

Bas en Charlotte en hun klasgenoten kennende, zullen er daarbij vast weer de nodige spannende, leuke of vreemde dingen gebeuren.

Heb je zelf iets aparts meegemaakt en vind je het leuk als dit in het boek wordt verwerkt, laat me dit dan weten. Wie weet kan ik het gebruiken.

De voorlopige titel van het boek is: ‘Bouwers.’ Uiteraard is het de bedoeling dat Daan er weer van die leuke tekeningen bij gaat maken.

Dit boek ligt DV dit najaar in de winkel.

Janwillem

8 antwoorden op “Bas en Charlotte deel 5”

 1. Hallo,
  Willen jullie asjeblieft verder gaan met de serie van ‘Bas & Charlotte’ totdat hun klaar zijn met de middelbare school?

  1. Hallo Wander,

   Leuk dat je wilt dat de serie Bas en Charlotte nog een hele tijd doorgaat. Ik ben alleen bang dat dit niet gaat lukken. De boeken zijn geschreven voor kinderen uit de hoogste klassen van de basisschool en de lagere klassen van het middelbaar onderwijs. Omdat ik er altijd voor kies mijn boeken zo geloofwaardig mogelijk te houden, worden de personen die in mijn boeken een rol spelen ook gewoon ouder, net als wij allemaal. Dat heeft als nadeel dat ze op een gegeven moment zo oud worden, dat de verhalen niet meer passen bij hun leeftijd. Als Bas en Charlotte naar de derde klas gaan, wordt hun klas gesplitst. Er gaan maar een paar leerlingen naar het vwo, de rest gaat naar de havo. Daardoor wordt het veel lastiger een leuk verhaal te verzinnen. Daar komt bij dat Bas misschien nog wel de tijd heeft om avonturen te beleven, maar dat geldt niet voor Charlotte, Marion en Merel. Die moeten hard en serieus gaan studeren.
   Vandaar dat dit waarschijnlijk het laatste deel is, maar we verzinnen vast wel weer een andere leuke serie.

   Janwillem

    1. Hallo Jos,

     Zelf vind ik het ook wel jammer, maar doordat ik deze serie nu heb afgerond, is er straks hopelijk weer tijd en ruimte om iets nieuws te verzinnen.

     Groet,

     Janwillem Blijdorp

     1. Beste janwillem blijdorp weet u misschien wanneer het vijfde deel uit komt?
      Groetjes Marijn

     2. Hallo Marijn,

      Het is de bedoeling dat ‘Bouwers’ begin oktober uitkomt. Ik ben klaar met schrijven en Daan met tekenen, dus de vormgever van De Banier kan aan het werk. De tekeningen zijn weer erg leuk geworden, dus ik verheug me er op dat het boek over een paar maanden klaar is.
      Nog even geduld dus.

      Hartelijke groet,
      Janwillem Blijdorp

 2. Wat een leuke serie is dit! Onze dochter is fan, heeft alle delen en kijkt uit naar de nieuwste! Hopelijk volgt er na dit laatste vijfde deel weer een andere goede serie. Veel Zegen gewenst!

  1. Hallo Monique,

   Leuk dat de serie Bas en Charlotte wordt gewaardeerd. Vandaag heb ik net de drukproef voor de laatste correcties van deel 5 gekregen. De tekeningen van Daan zijn weer erg leuk en het verhaal is naast grappig hier en daar ook best serieus. Al met al zijn wij tevreden over het resultaat. We hopen dat dit straks ook voor de lezers geldt.
   Nog even geduld, Bouwers verschijnt DV begin oktober.

   Janwillem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.